avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - frati nepoti, etc. - ce parti revin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - frati nepoti, etc. - ce parti revin fiecarui mostenitor?

Buna ziua!!

Va rog, frumos, imi puteti spune - teoretic, legal - in cazul mostenirii dupa o persoana care nu are decat un frate si fiul acestui frate si apoi doar sotia fratelui (cumnata) si o matusa si veri, cui i-ar reveni mostenirea dupa aceasta persoana si in ce parti?

Precizez, de asemenea, ca imobilul parte a acestei mosteniri a fost dobandit partial prin donatia acestui frate cu ani in urma, catre persoana in cauza...

Faptul ca o parte a imobilului parte din mostenire a fost donat anterior de fratele care ar deveni mostenitor, nu ar ridica nici o problema pentru acest mostenitor, nu?

Va multumesc foarte mult!!
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
Mihaela_12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela_12 , utilizator 21:34, 30 Ianuarie 2023
decat un frate

daac are frate, de ce mai intra in discutie fiul fratelui, cumnata ?
Daca fratele a murit, ati omis sa ziceti.

Faptul ca o parte a imobilului parte din mostenire a fost donat anterior de fratele care ar deveni mostenitor, nu ar ridica nici o problema pentru acest mostenitor, nu

Nu, donatia ar putea fi atacata de catre fiul danatorului, daca ta-su ar fi mort si daca ii incalca rezerva succesorala.
gi-jane2, moderator
Nu a murit nimeni, slava Domnului!! Intrebarea era teoretica... si lista de rude a fost enumerata, doar ca informatie vizavi de familia existenta ... pentru a intelege cine ar putea deveni mostenitor. din familie...

Deci, doar fratele ar deveni mostenitor...

Va multumesc mult pentru informatii!!! Va doresc toate cele bune!!

Mihaela_12, utilizator
Deci, doar fratele ar deveni mostenitor...

daca va fi in viata cand decedeaza fratele, daca nu, fiul sau fiul si cumnata, depinde care cum se duce primul ( dintre frati)
Va multumesc foarte mult pentru informatii!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire însușită în totalitate, fără drept, de o persoană în prezent decedată. cum se împart cotele între moștenitorii rămași în viață? Crisant76 Crisant76 buna seara tuturor. D-na A este casatorita cu d-nul B,impreuna au un fiu necasatorit si fara copii. D-nul B are 4 frati decedati si cate 4 nepoti de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)