avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si donatie din partea fiilor catre mama.. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si donatie din partea fiilor catre mama.. Buna ziua!! ...

Succesiune si donatie din partea fiilor catre mama..

Buna ziua!! Imi puteti spune, va rog frumos, in cazul unei succesiuni dupa sot / tata... pentru ca fiii sa poata dona mamei partile unei imobil, se face succesiune si apoi donatie de catre fiecare fiu catre mama??

Iar mai tarziu, mostenitorii acestei mame, vor fi tot acesti fii, nu?

Va multumesc foarte mult!!
Cel mai recent răspuns: Mihaela_12 , utilizator 21:34, 30 Ianuarie 2023
Buna ziua.
Da. Aceasta este ordinea: succesiune si apoi donatie.
Sigur, la decesul mamei, tot acesti fii vor fi.
Va multumesc din toata inima!!! Va doresc toate cele bune!!!
@ mihaela, sunt niste costuri in plus, corect e sa dezbata succesiunea si sa ramana in indiviziune.
Va multumesc foarte mult!!! Nu stiu ce inseamna indiviziune, dar eventual mai citesc... Aceasta inseamna proprietatea comuna, fara divizarea fizica, in fapt, a drepturilor? Sau, imi puteti expllica, cat de sumar, va rog?

Da, stiam ca donatia implica costuri suplimentare, dar mama acestor fii dorea sa se asigure ca apartamentul nu poate fi atins, in cazul unei potentiale executarii silite, pentru vreun imprumut al unuia dintre fii...
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
Mihaela_12, utilizator
dezbat mostenirea si rams in coproprietate, deci va opriti pana in donatie :)
e vreunul din fii imprumutat si nu poate plati ?
si fiilor le poate fi teama ca o imbrobodeste careva pe mama sa doneze/ vanda casa ca doar e ( va fi in cazul in care primeste donatie cota copiilor) unica proprietara
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua ma numesc tudor si va transmit urmatoarea speta cu ... mikaelamika mikaelamika Buna ziua ma numesc Tudor si va transmit urmatoarea speta cu privire la catrva lamuriri pe care mile-ati putea oferi cu privire la donatie cota parte: mama in ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune liveomars liveomars Buna ziua! Care este procedura legala pentru taxa de succesiune in urma decesului mamei, mostenitori sunt: sotia si 2 copii. Tatal vrea ca copiii sa renunte ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesoriala cimpyvl cimpyvl daca mama mea fiind singura mostenitoare de drept dupa moartea bunicilor mai trebuie sa incheie dezbatera succesoriala:(:( (vezi toată discuția)