avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Am lucrat part time 50% timp de 6 ani ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Am lucrat part time 50% timp de 6 ani intr-o firmă ...

Buna ziua! Am lucrat part time 50% timp de 6 ani intro firmă care s-a inchis in 26 ianuarie. Azi cand am fost sa depun actele se somaj cu toate anexele completate se pare ca in ultimele 24 luni apar cu un stagiu de cotizare de 11 luni si 12 zile . Deoarece in luna Decembrie a fost cateva zile se somaj tehnic din motive neimputabile mie. Va rog daca puteti sa imi spuneti daca as putea face ceva pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj sau trebuie sa ma consolez ca nu se poate. Va mulțumesc pentru eventualele raspunsuri!
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
cori80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:28, 30 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate doar sa platiti acele zile lipsa ..... pentru indemnizația de somaj tehnic nu se plătește contribuția asiguratorie pentru muncă a angajatorului (2,25%), conform art. 220^5 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.
Intrebati la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca perioada determinata. Gabriella& Gabriella& Buna ziua, va rog sa imi spune-ti daca dupa expirarea unui contract de munca pe perioada determinate de trei luni am dreptul la somaj ? Ce acte sa solicit de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj melix94 melix94 Buna ziua. Referitor la indemnizatia de somaj. Eu am lucrat incepand cu 22.04.2014 pana in 04.05.2015, urmand sa fiu disponibilizata conform art. 65, ... (vezi toată discuția)
Somaj absalom34 absalom34 Buna ziua! La art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: a) au un stagiu ... (vezi toată discuția)