avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... act de vanzare cumprare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

act de vanzare cumprare

Am cumparat o canapea folosita de la o persoana fizica cu care am incheiat un act de vanzare-cumparare de mana cu martori.
Avand in vedere suma derizorie la care am achizitionat-o, este nevoie sa mai trec pe la notariat sau actul este valabil?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 11:56, 23 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
valturcu a scris:
Am cumparat o canapea folosita de la o persoana fizica cu care am incheiat un act de vanzare-cumparare de mana cu martori.
Avand in vedere suma derizorie la care am achizitionat-o, este nevoie sa mai trec pe la notariat sau actul este valabil?

Buna ziua,
Pentru bunuri mobile, actul sub semnatura privata are tot efectul intre parti ca si unul autentic.
Vezi C. civ. art. 1174, 1176 si urm.
La ce va trebuie contract ?
Aveti chitanta efectuarii platii.
Cu stima,
S-ar putea sa achitati la notar o taxa mai mare decat "pretul derizoriu" al canapelei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscris admis ca proba la proces partaj loanabelciu loanabelciu Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti daca o chitanta de mana (chitanta in care apare numele vanzatorului, cumparatorului, CNP-ul amandurora nume in clar si ... (vezi toată discuția)
Puterea actului de mana uditza uditza Am o locuinta de vanzare si potentialul cumparator va primi banii de la banca peste minim o luna. Nu are bani de avans pentru a face un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana teren arabil traian23 traian23 Buna seara ! Se poate face chitanta de mana care sa ateste plata cumparatorului catre vanzator pentru un teren arabil ? Este valabila ? Dar contractul de ... (vezi toată discuția)