avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... PFA angajat cu regim 2/8 plateste CAS?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

PFA angajat cu regim 2/8 plateste CAS?

De curand s-a pus problema sa incep o colaborare pentru care ar trebui sa devin PFA. Am cercetat ce inseamna sa fii PFA si m-am familiarizat cu teritoriul, dar am o nelamurire cu privire la contributia la fondul de pensii CAS.
Lucrez de doi ani pentru o companie in regim 2/8, cu contract individual de munca. Compania plateste pentru mine CAS in valoare de 63 ron pe luna. Intrebarea mea este: avand in vedere situatia, daca as deveni PFA ar mai trebui sa contribui cu ceva la CAS?
Cel mai recent răspuns: Ana Stefan , utilizator 13:44, 23 Ianuarie 2010
daca aveti contract de munca , nu mai sunteti obligat sa incheiati contract cu casa de pensii pentru PFA
In regula, va multumesc pentru raspuns. Asadar, se considera contractul de munca indiferent ca norma nu este intreaga, ca suportand contributia la CAS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa angajat cu regim 2/8 plateste cas? Ana Stefan Ana Stefan De curand s-a pus problema sa incep o colaborare pentru care ar trebui sa devin PFA. Am cercetat ce inseamna sa fii PFA si m-am familiarizat cu teritoriul, dar ... (vezi toată discuția)
Ce atrage dupa sine prestarea de servicii ca pfa Daniel Dani Daniel Dani Buna ziua, De curand mi-am inceput activitatea la o firma. Mi s-a spus ca nu ma pot angaja cu contract de munca decat printr-un contract de colaborare si asta ... (vezi toată discuția)
Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)