avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa Calcan - cu teren liber - acord sau Nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa Calcan - cu teren liber - acord sau Nu

Casa Calcan - acord sau Nu
Am achizitionat un teren cu o casa veche - demolabila,
Parcela este ingusta 9.8m font, prin urmare doresc sa raman pe limita de proprietate.cu vecinul insa vreau sa ma retrag de la strada. Pe parcela vecina nu exista nici o constructie - insa eu as vrea sa fac calcan pe limita de proprietate.. Nu prea am cum sa dau de proprietarul vecin pentru ca nimeni nu stie nimic de el - nici macar la cadastru.
Am nevoie de acordul lui pentru constructia pe limita de proprietate avand in vedere ca e nu are nici un imobil care sa fie afectat?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:33, 1 Februarie 2023
Daca doriti sa construiti la calcan aveti nevoie de proiect intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului se cere autorizatie de ctie. de la primarie. pentru autorizare este necesar acordul vecinului dat in fata notarului.
Si daca situatia vecinului nu este clara? Terenul nu este intabulat pe nimeni nu se poate da de vecin. Ce se poate face in acest caz?
Nu exista daca ... trebuie acordul vecinului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu imi da autorizatia de constructie tiberiupi@yahoo.com tiberiupi@yahoo.com Buna ziua. Am o casa prin Militari (Bucuresti/sector 6) care este insa veche si as dori sa o demolez si sa construiesc alta. Vecinul meu insa nu vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
Casa lipita de terenul unitatii militare simt1809 simt1809 Buna ziua, Bunica mea detine in Bucuresti, sector 5, o casa cu parter si un etaj, construita in 2001. Partea din fata a casei este lipita de terenul ... (vezi toată discuția)