avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar de pensie pierdut
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar de pensie pierdut

Bună ziua!
Mama mea și-a depus dosarul de pensie acum un an și 7 luni și când a dorit să afle mai multe detalii legate de sosarul ei la casa de pensii la care l-a depus i s-a spus că dosarul nu mai este în județ și doar cei de la casa județeană au mai multe informatii. La numerele de telefon nu răspunde nimeni și sună în gol indiferent de ce oră sau zi a săptămânii suni. Săptămâna trecută a fost la casa județeană, le-a dat toate detaliile, dar aceștia nu aveau nici o altă înregistrare în sistem pe lângă cea a depunerii dosarului în iunie 2021. Aceștia au sunat la casa de pensii din orașul în care a depus dosarul și au aflat cu stupoare că acesta fusese pierdut, dar găsit în câteva minute de la apelul telefonic. Dosarul a fost lăsat într-un colț de cameră timp de un an jumătate în care putea fi rezolvat.
Întrebarea mea este: Ce ar putea să facă în acest caz? I s-a spus că se va încerca grăbirea procesului, dar ea nu are vreo garanție că se va face asta și ar mai putea dura încă 1 an și jumătate deoarece a mai lucrat vreo 10 ani în alte două țări din UE.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
amgheciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 31 Ianuarie 2023
Din pacate nu puteti face mare lucru.
Trimiteti notificare scrisa, prin posta cu confirmare de primire la Casa de pensii din oras si la CJP prin care solicitati urgentarea dosarului nr. ...., depus de mama dvs.
Decizia de pensie trebuie emisa cu data depunerii dosarului si pe talonul de pensie din prima luna va primi pensia retroactiv pe lunile scurse de la data depunerii dosarului.
Pentru a primi dobanzi si contravaloare inflatiei va fi nevoie de o hotarare judecatoreasca definitiva.
Sesizati Ministerul Muncii si C.N.P.P.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strungar - grupa a ii-a de munca:da sau nu? katea78 katea78 Cine ma poate ajuta cu un raspuns argumentat juridic cu privire la dosarul de pensionare al tatalui meu. Datele principale sunt urmatoarele. - depunere ... (vezi toată discuția)
Intrebare grupa ii de muncă karcsika1958 karcsika1958 Daca este o lege separate ca casa de pensii este obligat sau nu ca- sa fie dat bani pe Adeverinta grad 2 de munca perioada pana 1990 ,.,Stiut ca acest lege ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie @#$% @#$% Buna ziua.Mama mea si a depus dosarul de pensie in februarie 2018 fiind acceptat dar decizia nu a venit nici pana azi(iunie 2018).Este normal sa dureze atat de ... (vezi toată discuția)