avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara Este adevărat că nu pot solicita copia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara Este adevărat că nu pot solicita copia unui document ...

Bună seara
Este adevărat că nu pot solicita copia unui document medical al unei alte persoane, chiar dacă documentul respectiv include semnătura mea, care pe actul respectiv avea rolul răspunderii pentru persoana în cauză? Mai exact, un bilet de iesire/externare din spital al persoanei în cauză, care suferea de tulburări psihice, acestea fiind menționate în fișa de ieșire.
Da, protejarea datelor personale, etc, dar faptul că acolo se află semnătura mea, nu înseamnă nimic? Mai ales că prin semnătură, evident am luat la cunoștință și implicit odată cu semnătura știu și ce conține actul samnat.
Cel mai recent răspuns: Irisadi , utilizator 11:18, 3 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti dreptul sa prmiti actul ccai nu va priveste pe dvs, aveti insa posibilitatea sa il solicitati prin instanta daca justificati un interes legitim in acest sens.

Temei legal art 21, art 22 din legea drepturilor pacientului nr 46/2003 si ale art 13 (1) din Normele privind aplicarea Legii sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice nr 487/2002 toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale, chiar si dupa decesul pacientului
Mulțumesc pt răspuns, doamnă avocat.
Am primit unul similar, în scris, după ce am depus o cerere zilele trecute, la registratura spitalului. Auzisem cum că nu se poate, de ceva vreme. Însă, cum am solicitat asta în instanță, în repetate rânduri, în dosare diferite, toate aflate în jurul aceluiași subiect (copilul meu), iar instanțele dorm în ghete, am zis totuși că ar putea exista o chichiță juridică, în sensul ăsta.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu aveti dreptul sa prmiti actul ccai nu va priveste pe dvs, aveti insa posibilitatea sa il solicitati prin instanta daca justificati un interes legitim in acest sens.

Temei legal art 21, art 22 din legea drepturilor pacientului nr 46/2003 si ale art 13 (1) din Normele privind aplicarea Legii sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice nr 487/2002 toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale, chiar si dupa decesul pacientului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna instituţionalizarea unui bolnav psihic? Cosmina1234 Cosmina1234 Care sunt pasii de urmat pentru instituţionalizarea unui bolnav de schizofrenie, retard mintal, oligofrenie, care are aceasta recomandare de la medicul ... (vezi toată discuția)
În procedura de diagnosticare se iau hotărâri? Zebedeu Zebedeu Legea 487/2002, Art. 54 [i][b]O persoană poate fi internată prin procedura de internare nevoluntară numai dacă un medic psihiatru abilitat ... (vezi toată discuția)
Art. 109, alin. 3 - unde și În ce condiȚii își execută pedeapsa un bolnav psihic aflat sub tratament psihiatric`?? Dapix Dapix Art. 109, alin. (3) din NCP, \"Dacă persoana obligată la tratament este condamnată la o pedeapsă privativă de libertate, tratamentul se efectuează şi ... (vezi toată discuția)