avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pensionar pentru limită de vârstă mai are venituri ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pensionar pentru limită de vârstă mai are venituri din inchirieri

Mama este pensionar pentru limită de vârstă și mai are venituri din chirie. Este scutită de plata CASS pentru veniturile din chirie?
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:38, 4 Decembrie 2023
Nu este scutita . Daca realizeaza venituri de cel putin 6 salarii minime ( 18.000 lei ) in 2023 va datora CASS 1800 lei .
Mulțumesc. Atunci la ce se referă ”II.2.2.Date privind contribuția de asigurări sociale de sănătate estimată pct. D.Persoană care realizează venituri de natura celor prevăzute la art.155 din Codul fiscal pentru care nu se datorează CASS și optez pentru plata CASS ” din Declarația Unică?
Se cumuleaza veniturile din pensie cu cele din chirii sau doar veniturile din chirii se iau in calcul in acest caz?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
doar veniturile din chirii intra la plafon

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass la venituri din chirii giurgiu lacramioara giurgiu lacramioara Buna ziua! Am pensie de boala in valoare de 1575 si am si venituri din chirii in valoare de 2100 lei pe luna.. Acum mi se impune sa platesc contributie la ... (vezi toată discuția)
Pe lângă salariu mai am venituri din dobânzi și titluri de stat micutul1978 micutul1978 O persoana fizica este salariata, cu contract de munca cu normă întreagă. In afara de veniturile din salariu, am obtinut (incasat) in anul 2023 din PFA suma ... (vezi toată discuția)
Drepturi de proprietate intelectuala - calcul plafon adriana.toader92 adriana.toader92 Buna ziua! Castig venituri exclusiv din drepturi de proprietate intelectuala. Conform contractului, castig 2979 lei brut. Net, imi intra 2800 de lei in ... (vezi toată discuția)