avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua,as dorii unele lamuriri in legatura cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua,as dorii unele lamuriri in legatura cu aplicarea legii ...

Buna ziua,as dorii unele lamuriri in legatura cu aplicarea legii 153/2017,legea salarizarii pentru personalul platit din fonduri publice familia administratie publica locala.Sunt angajata in cadrul Politiei locale din localitateaX,in functia de Ingrijitor,cu un salariu de baza/incadrare de 3178,pe gradatia maxima 5,avand in vedere marirea salariului minim pe ec,la 3000 de lei,as dori sa stiu de ce nu primesc marire de salariu conform grilei de salarizare,creindu-se in acest moment in institutie un precedent in aplicarea salarizarii,existand colege care au gradatia 2 sau 3 si avind doar salariul minim fara gradatie,ceea ce este discriminare.Am luat legatura cu departamentul Relatii personal,si am primit ca raspuns ca suntem sub incidenta Ordonatorului de credit conform art 11 din legea mai sus mentionata.Dar avand in vedere ca salariul minim pe ec a crescut foarte mult,nu trebuie recalculat conform unei grile actualizate pe 2023?Pt ca in acest moment nu se mai respecta contractul individual de munca privind salarizarea mea,pt gradatia 5 care ar fi coeficientul de corectare a salariului de baza,si daca este legal ceea ce se intampla.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 1 Februarie 2023
Salariul dvs = salariul de incadrare care nu poate fi mai mic decat salariul minim brut pe economie + gradatia de vechime

Puteti promova o actiune in instanta.

Cornel Vasile a scris:

Salariul dvs = salariul de incadrare care nu poate fi mai mic decat salariul minim brut pe economie + gradatia de vechime

Puteti promova o actiune in instanta.

Va multumesc pt raspuns,vroiam sa fiu sigura ca exista un astfel de raspuns.Vroiam doar sa mai intreb pe cine pot actiona in instanta,institutia unde sunt angajata,sau ordonatorul de credite,in acest caz Primaria localitatii.Multumesc inca odata.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
dana_poso, utilizator
Institutia angajatoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare recalculare de la 01.01.2018 Aura318 Aura318 Caz: Angajare in institutie publica, institut cercetare subordonat ministerului agriculturii si acadamiei agricole in functie ec 1A sal 1441+25%=1801+10% ... (vezi toată discuția)
Salariu personal contractual dupa legea 284/2010 relly.lia relly.lia pana la 1 martie 2011,sotul meu avea salariu de baza(spor de vechime 20%,inclus in salariu) de 688 lei,la care se adauga spor de noapte 131 lei.la 1 martie a ... (vezi toată discuția)
Legea 153/2017 - dubla majorare salarii bugetari in 2017? Andrei.masca Andrei.masca Caz: Angajare in sistemul public in august 2017. Salariul a fost calculat conform legii 153/2017 astfel: 1450 × coeficient aferent functiei × procent ... (vezi toată discuția)