avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă noi, copiii pacientului, i-am cerut medicului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă noi, copiii pacientului, i-am cerut medicului curant sa nu îi spună că are cancer ...

Dacă noi. ,că virgula copii i am cerut medicului curant sa nu spună pacientului că are cancer și aceasta ia spus ce putem face? Are dreptate medicul curant sau copii nu au dreptul la acest lucru sa nu ceara acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 20:14, 1 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 27. - Medicul va informa pacientul asupra bolii acestuia, tratamentului necesar şi a
şanselor de însănătoşire.

Stiu ca este dureros pentru un om sa stie ca are cancer,dar trebuie sa i se spuna.Ganditi-va ca va urma poate o interventie chirurgicala,chimioterapie.Toate se fac cu acordul si semnatura pacientului.
Am avut si eu un caz in familie.Nu am dorit ca femeia sa stie ca are cancer,dar medicul a spus ca este obligat sa o informeze,este despre sanatatea ei,nu a noastra si trebuie sa decida singura daca vrea operatie si tot ce urmeaza dupa aceea.Si-a dat acordul pentru interventia chirurgicala,a facut multe sedinte de chimioterapie si acum este sanatoasa.
Ii doresc insanatosire parintelui dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
Alexandrarares, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate MAGDA SAVIN MAGDA SAVIN Buna ziua, Ma numesc Magda Savin si vreau sa pun o intrebare privitor la pensionare pe caz de boala. Sufar de un cancer la sistemul limfatic (LMNH-Limfim ... (vezi toată discuția)
Se poate vorbi de malpraxis? GreyHound GreyHound Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. In luna decembrie bunica mea a fost internata la Spitalul Judetean de urgenta Braila ... (vezi toată discuția)