avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Suntem societate comerciala care vinde panouri ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Suntem societate comerciala care vinde panouri fotovoltaice

Buna ziua,
Suntem societate comerciala care vinde panouri fotovoltaice catre persoane fizice cu TVA de 5%. In acest caz este legea clara ca toate
aceste vanzari sunt cu TVA de 5% ( adica trebuie sa verificam ceva)?
In situatia in care o persoana fizica cumpara de la noi parti - i kitul de instalare - din alta parte cumpara panourile , ce TVA aplicam , tot 5%?
multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 14:37, 2 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se aplica 5% si la kiturile de instalare cf art 291

" p) livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficienţă care se încadrează în valorile de referinţă pentru emisiile de PM stabilite în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1.189 al Comisiei din 28 aprilie 2015 de punere în aplicare a Directivei 2009/125/CE a Parlamentului European şi a Consiliului în ceea ce priveşte cerinţele de proiectare ecologică aplicabile cazanelor cu combustibil solid şi în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1.185 al Comisiei din 24 aprilie 2015 de punere în aplicare a Directivei 2009/125/CE a Parlamentului European şi a Consiliului în ceea ce priveşte cerinţele în materie de proiectare ecologică aplicabile aparatelor pentru încălzire locală cu combustibil solid şi cărora li s-a atribuit o etichetă energetică a Uniunii Europene pentru a demonstra întrunirea criteriului menţionat la art. 7 alin. (2) din Regulamentul (UE) 2017/1.369 al Parlamentului European şi al Consiliului din 4 iulie 2017 de stabilire a unui cadru pentru etichetarea energetică şi de abrogare a Directivei 2010/30/UE, destinate locuinţelor, inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluţiilor complete, după caz; "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista legislatie pentru statiile de incarcare a masinilor electrice? Urkarg Urkarg Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu o trimitere la legislatia pentru statiile de incarcare a masinilor electrice? Daca exista. (vezi toată discuția)
Subventia pentru reabilitarea blocurilor de locuinte: discriminatorie, neconstitutionala si contrara directivelor u.e. ContSters61634 ContSters61634 Salut. Cum vi se pare ca este OUG 18/2009? In opinia mea si a altor persoane Ordonanta de Urgenta 18/2009 ESTE DISCRIMINATORIE, INCALCA ART. 16 DIN ... (vezi toată discuția)
Spraveghere la locul de munca Pitesti Pitesti Buna ziua Este legal ca intr-o clinica sa fie instalate camere de luat vederi si microfoane in Receptie, unde sunt si pacienti? (vezi toată discuția)