avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Va rog un raspuns la speta urmatoare: ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Va rog un raspuns la speta urmatoare: Intr-o contestatie ...

Buna ziua! Va rog un raspuns la speta urmatoare:
Intr-o contestatie la executare instanta a admis cererea contestatorului pe motivul ca de la ultimul act de executare efectuat de executorul judecatoresc au trecut mai mult de 3 ani, intervenind astfel prescriptia conf. art.706 coroborat cu art.709(1) pct.4 NCPC.
Va rog poate ma lamuriti daca este corecta hotararea instantei si daca intr-adevar prescriptia poate inteveni si pe parcursul executarii silite.
Mai exact, atat timp cat executorul judecatoresc, nu a mai efectuat, dupa cateva acte de executare, un alt act de executare silita, si intre perioada cuprinsa intre ultimul act si cel pe care il contesta debitorul, au trecut mai mult de 3 ani, intervine prescriptia?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
loriblack, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:42, 2 Februarie 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație la executare ContSters460957 ContSters460957 Prescripția la un credit .menționez că creditu pe care eu sunt executat a fost lichidat.după un an de zile .doar ca banca a retras din acel cont suma de ... (vezi toată discuția)
Reluare termen de prescripție a unei datorii Mihai Cochior Mihai Cochior Bună ziua! Am următoarea situație: În luna Mai 2016 o judecătorie necompetentă (circumscripția Bacău-Neamț, eu având domiciliul în București de ... (vezi toată discuția)
Am fost executată silit pentru program de vizită minor.executorul ... Martonze Martonze Am fost executată silit pentru program de vizită minor.Executorul a fost ultima dată în octombrie 2017, iar în noiembrie 2020, am primit încheierea de ... (vezi toată discuția)