avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aquila Scan - Test substante, Ajutor.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aquila Scan - Test substante, Ajutor.

intrebarea de mai jos am adresat-o intr-o alta postare, ceea ce as dori sa aflu acum este : citiserăm in unele locuri ca, se poate merge la judecătorie cu PV și sa-l contești și ramai cu permis pana la sosirea analizelor, ei , eu nu am primit proces verbal decât o înștiințare referitoare ca nu am drept sa conduc, și dovada fără drept de circulație pentru conducere sub influența subst. psihoactive (336 alin 2.) pot cumva sa am drept de conducere pana la sosirea analizelor de la Institutul Național de Medicina Legală?
am postat și intrebarea anterioară pentru a va povesti exact întâmplarea mea. multumesc frumos.

buna . am fost oprit de către un echipaj de politie , am fost legitimat, testat cu aparatul etilotest , rezultatul fiind 0, urmând sa ma testeze cu testul de substanțe , bun, am fost complet de acord știind ca nu am consumat substanțe , urmând ca peste 10 minute sa aflu ca am consumat “ketamina”, permisul meu a ramas la ei, intrebarea mea este: cat timp dureaza aceasta operațiune pana la sosirea rezultatelor?2. dupa ce o sa mi sosească rezultatele iar rezultatul ar fi negativ, pot sa-i dau in judecată pentru ca am stat fără permis din cauza unei erori a aparaturilor? multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:43, 3 Februarie 2023
Numai la contraventii se intocmeste PV de contraventie. La infractiuni e vorba de cercetare si urmarire penala. Se retine permisul.

Articolul 111
(3) În situațiile prevăzute la alin. (1) lit. a) și d), la art. 102 alin. (3) lit. a) și la art. 102 alin. (4) din prezenta ordonanță de urgență, precum și în cele menționate la art. 334 alin. (2) și (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337,art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulație.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
latka, utilizator

latka a scris:

Numai la contraventii se intocmeste PV de contraventie. La infractiuni e vorba de cercetare si urmarire penala. Se retine permisul.

Articolul 111
(3) În situațiile prevăzute la alin. (1) lit. a) și d), la art. 102 alin. (3) lit. a) și la art. 102 alin. (4) din prezenta ordonanță de urgență, precum și în cele menționate la art. 334 alin. (2) și (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337,art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulație.

[ link extern ]

deci nu exista nicio sansa sa am drept de circulație pana la sosirea buletinului de analiza toxicologică?
Nu exista, alta data sa solicitati direct probe biologice, Drugtesterul da multe erori, iar legea e noastra e proasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna . am fost oprit de către un echipaj de politie , am fost ... andreiiov andreiiov buna . am fost oprit de către un echipaj de politie , am fost legitimat, testat cu aparatul etilotest , rezultatul fiind 0, urmând sa ma testeze cu testul de ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. un tânăr oprit de poliția anti drog,test,negativ,control ... Cristina Zaha Cristina Zaha Bună dimineața. Un tânăr oprit de poliția anti drog,test,negativ,control ,zero droguri. Totusi este dus pentru prelevate probe biologice pentru ca \"avea ... (vezi toată discuția)
Buna seara! pe data de 17 iunie 2022 am fost oprita de catre ... AlinaN28 AlinaN28 Buna seara! Pe data de 17 iunie 2022 am fost oprita de catre un echipaj de politie si am efectuat un test pentru depistarea substantelor interzise ( renumitul ... (vezi toată discuția)