avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am si eu o speta. Parintii decedati si nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am si eu o speta. Parintii decedati si nu s-a facut ...

Buna ziua. Am si eu o speta. Parintii decedati si nu s-a facut inca succesiunea dupa nici unul din parinti. Mostenitorul este singurul baiat care de multi ani se lupta cu problema drogurilor. A fost internat in mai multe randuri la clinici specializate fara inca un rezultat. Doresc sa stiu daca exista o solutie in legatura cu demararea succesiunii dar sa nu poata intra momentan in posesia ei. Exista riscul sa vanda apartamentele parintilor la sume modice pentru interesele lui (copilul/mostenitorul, 32 ani). Eu sunt ruda apropiata, verisor, mama mea, matusa este in viata si fratele tatalui decedat, tot in viata. Doresc sa aflu daca se poate bloca mostenirea in situatia in care el este singurul mostenitor. Va multumesc! Cu stima!
Cel mai recent răspuns: miha14 , utilizator 10:46, 6 Februarie 2023
Nu se poate.
Odată dezbătute succesiunile, fiul va deveni proprietar și poate dispune de bunuri, cum doreste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
solutie in legatura cu demararea succesiunii dar sa nu poata intra momentan in posesia ei.

Prin dezbaterea succesiunii se elibereaza certificat de mostenitor in baza caruia titularul devine proprietar al bunurolor mostenite
Doresc sa aflu daca se poate bloca mostenirea in situatia in care el este singurul mostenitor.

Art. 1.117. -
(1) Dacă există pericol de înstrăinare, pierdere, înlocuire sau distrugere a bunurilor, notarul va putea pune bunurile sub sigiliu sau le va preda unui custode.

(2) Poate fi numit custode, cu acordul tuturor celor interesaţi, unul dintre succesibili, iar în caz contrar, o altă persoană aleasă de către notar.

Multumesc pt. timpul acordat! Multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa decesul parintilor, decedeaza si unicul fiu dar care nu ... irinadiana irinadiana Dupa decesul parintilor, decedeaza si unicul fiu dar care nu are alti urmasi, cine are dreptul la succesiune?! Fiul nu a facut actele de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)