avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dupa decesul parintilor, decedeaza si unicul fiu dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dupa decesul parintilor, decedeaza si unicul fiu dar care nu ...

Dupa decesul parintilor, decedeaza si unicul fiu dar care nu are alti urmasi, cine are dreptul la succesiune?! Fiul nu a facut actele de succesiune dupa parinti. Pe partea paterna are o verisoarea in viata iar pe partea materna 2 frati ai mamei in viata iar 3 frati decedati.restul sunt 14 verisori primari!Poate ma puteti ajuta in aceasta problema!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:25, 21 Noiembrie 2021
Moștenesc doar unchii și matusile în viața.
Sunt rude de gradul 3 și ii înlătură de la succesiune pe verii primari, care sunt rude de gradul 4.
la 3 luni , are loc decesul unchiului si ramane doar matusa in viata, cine are dreptul la succesiune?!In conditiile in care formalitatile pt,succesiune nu au fost inca incepute iar decesul a survenit in urma cu 2 ani, urmasii unchiului au sau nu dreptul la mostenire?! Multumesc!
Moștenesc cei 2 unchi, care erau un viata la data decesului nepotului.
Ulterior, prin retransmitere, cota unchiului decedat va forma obiectul unei dezbateri succesorale distincte, moștenitorii acestuia fiind soția și copiii.

Deci, ca răspuns la întrebarea dvs, copiii unchiului decedat nu își moștenesc varul în mod direct, ci pentru ca tatăl lor a decedat după, aceștia ii vor moșteni cota.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . rudele cele ... ALEXANDRU BUJOR ALEXANDRU BUJOR Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal ... (vezi toată discuția)
Succesiune Serenax7 Serenax7 Buna ziua,la incheierea casatoriei sotia a venit cu o fiica din prima casatorie si 2 terenuri; impreuna au mai avut 3 fii.In 1991 primaria a emis actul de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)