avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sunt președinte ONG și sunt titularul la pfa
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sunt președinte ONG și sunt titularul la pfa

Bună ziua! Dacă sunt președinte de ONG și sunt titularul unui PFA, pot să emit factura din propriul PFA către ONG-ul unde sunt președinte? Fără să fie conflict de interese/spălare de bani
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:03, 5 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va spun la inceput ca da, puteți.
Dar acum trebuie s-o luam mai dinainte, trebuie văzut ce doriți sa prestati pentru acel ong, contractul de prestări servicii trebuie discutat și aprobat măcar de comitetul director al ong, sedinta la care trebuie sa anunțați ca în acea chestiune sunteți direct interesata și ca va abțineți de la vot. Pentru semnarea contractului și urmărirea derulării lui (inclusiv la aprobarea raportului de activitate in baza caruia se intocmeste factura lanara) din partea asociației va fi desemnat un alt membru din comitetul director.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Emiterea unei facturi este doar consecinta existentei unei relatii contractuale. Deci de fapt doriti sa intrebati daca ONGul al carei presedinte sunteti poate fi client al PFA deci sa ii livrati bunuri sau prestari servicii. Da, sa poate incheia contract intre dvs. in calitate de PFA si asociatie, doar ca incheierea si conditiile contractului trebuie aprobate de Consiliul Director, si fiind entitati afiliate trebuie respectat pretul pietei - principiile preturilor de transfer.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intre propriul pfa si ong. Ale0306 Ale0306 Contract intre propriul PFA SI ONG. Impreuna cu fratele meu avem infiintat un Ong care are unul dintre scopuri, organizarea de cursuri educative. Putem ... (vezi toată discuția)
Sunt in procesul de infiintare a unui ong. Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Sunt in procesul de infiintare a unui ONG. In cadrul ONG-ului, eu ma voi ocupa de administrarea lui (sunt si presedinte), voi semnta ... (vezi toată discuția)
Contract intre propriul pfi si ong Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Pot avea un contract de prestari servicii intre propriul cabinet de psihologie - ca prestator, si un ONG - ca beneficiar (in cadrul caruia as ... (vezi toată discuția)