avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract intre propriul PFA si ONG.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract intre propriul PFA si ONG.

Contract intre propriul PFA SI ONG.
Impreuna cu fratele meu avem infiintat un Ong care are unul dintre scopuri, organizarea de cursuri educative. Putem factura de pe PFA-urile noastre, asociatiei, cursurile tinute?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:15, 5 Martie 2023
De fapt intrebati daca puteti incheia contracte si presta servicii in calitate de PFA unui ONG in care sunteti membri ( si probabil faceti parte din Consiliul Director). In principiu da, dar trebuie sa aprobe incheierea acelor contracte Consiliul Director, prin decizii la care sa nu participe titularul PFA in cauza ( fiind conflict de interese) si sa se respecte pretul pietei, altfel putend fi probleme cu fiscul ( ca fiind contract intre presoane afiliate trebuie respectat principiul preturilor de transfer)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt președinte ong și sunt titularul la pfa Pascan.camelia Pascan.camelia Bună ziua! Dacă sunt președinte de ONG și sunt titularul unui PFA, pot să emit factura din propriul PFA către ONG-ul unde sunt președinte? Fără să ... (vezi toată discuția)
Ong - conflict de interese TreesCoding TreesCoding Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: Context: De curand a fost infiintat un ONG. O parte dintre membrii fondatori ocupa si functii de conducere in ... (vezi toată discuția)
Persoana afiliata in raport cu o societate bio.neraplant bio.neraplant O Societate are urmatorii asociati: A - Fundatie (97%) B - Persoana fizica X (1%) C - Persoana fizica Y (1%) D - Persoana fizica Z (1%) Consiliul ... (vezi toată discuția)