avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere pe cutie automată
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere pe cutie automată

Dacă am luat permisul de conducere pe cutie automată, voi putea conduce pe cutie manuală? Și dacă nu, ce ar trebui să fac în mod concret?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:49, 3 Februarie 2023
Pe un permis de conducere pentru cutie automată este trecut codul 78.
Orice permis care conține această mențiune va putea fi utilizat și pentru conducerea unui vehicul echipat cu cutie de viteze manuală.
Adică, dacă eu iau examenul de condus pe cutie automată, eu primesc acest cod instant? Asta înseamnă că orice șofer care a luat permisul pe cutie automată poate conduce și cutie manuală?
Nu poate, dar are dreptul.
[ link extern ] /
Posesorii permiselor de conducere în care se găsesc mențiuni privind dreptul de a conduce autovehicule cu transmisie automată, care solicită obținerea dreptului de a conduce autovehicule cu transmisie manuală din aceeași categorie, trebuie să susțină o nouă probă practică, sub condiția prezentării documentului al cărui model este prevăzut în anexa nr. 9 la Ordinul 268/2910. , care atestă efectuarea, într-o școală de conducători auto, a unui număr de cel puțin 6 ore de conducere practică a unui autovehicul cu transmisie manuală.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din 2010.
Articolul 15^3
(3) Posesorii permiselor de conducere în care se găsesc mențiuni privind dreptul de a conduce autovehicule cu transmisie automată, care solicită obținerea dreptului de a conduce autovehicule cu transmisie manuală din aceeași categorie, trebuie să susțină o nouă probă practică, sub condiția prezentării documentului al cărui model este prevăzut în anexa nr. 9, care atestă efectuarea, într-o școală de conducători auto, a unui număr de cel puțin 6 ore de conducere practică a unui autovehicul cu transmisie manuală.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot conduce o masina de categoria b daca am obtinut permisul in urma examinarii pe masina cu cutie automata? Nedelea Maria Nedelea Maria Daca am facut scoala de soferi pe o masina cu schimbator de viteza si am dat prima examinare pe aceeasi masina dar am picat , dar in schimb la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am făcut scoala de soferi pe masina cu cutie manuala, ... Anna9Marria Anna9Marria Bună ziua, am făcut scoala de soferi pe masina cu cutie manuala, si am picat, asi vrea sa știu dacă se poate da examenul pe masina cu cutie automata? (vezi toată discuția)
Drept inscriere examen auto JosefC JosefC Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Din cate am aflat de pe acest forum, dupa 1 an de la data pronuntarii sentintei civile, am dreptul sa dau din nou de ... (vezi toată discuția)