avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratia 406 sau SAF-T
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratia 406 sau SAF-T

salutari
am o intrebare tehnica tinand cont de raspunsul celor de la ANAF din Intrebari_rasp_specifice_SAF-T_v_1_2_200422 pag. 147
in programul de contabilitate (oricare ar fi acesta) facturile de :
- servicii (telefonie/gaze/curent/apa/etc) contul 605 / 626 / etc
- che. marunte (papetarie/diverse maruntisuri) contul 604
- reparatii contul 611
- achizitia de mifloace fixe 212
- achizitia de ob. de inv. 303
- carburant 6022
- si alte lucruri care nu sunt materiale/marfuri/materii prime

este de ajuns doar integ. contabila
ex. :
605 = 401 100lei
4426 = 401 19lei
plus nr. fac. ; date furnizor ; data fac. ; explicatia contarii ; codul de tva
sau
este necesar inregistrarea facturii la nivel de linie (de reper ) ca in cazul materiale/marfuri/materii prime unde pe langa datele de mai sus se introduc in softul de contabilitate demumirea materialului/marfii (cu codul aferent) + unitatea de masura (cu codul aferent) + cantitatea + valoarea pentru fecare reper in parte

Multumesc anticipat si sper ca raspunsul sa ajute cat mai multe persoane.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Contract de comadat denisa2011 denisa2011 buna ziua o sc are contract de comadat pt sediul firmei, in acest contract eu am mentionat ca factura de lumina, cablu si intretinerea sa fie platite de catre ... (vezi toată discuția)
Factura ianuarie,nir februarie marcelaL marcelaL daca factura e in ianuarie si nir in februarie cum se inreg.in contabilitate?#-o#-o#-o (vezi toată discuția)
Planul de conturi CRINA1 CRINA1 Buna ziua, doresc o indrumare daca se poate, incerc sa descifrez singura planul de conturi prin a face teurile conturilor si corespondenta acestora prin ... (vezi toată discuția)