avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Rambursarea sumei platite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Rambursarea sumei platite

Buna, am platit suma unei facturi in totalitate care reprezenta valoarea unei servicii de montarea camerelor de supraveghere la un termen de montare stabilit initial. Desi nu s-au prezentat in timp de 2 luni cu montarea dispozitivelor am decis sa-mi recuperez banii de la ei, prin factura storno, insa imi transmit ca nu se poate rambursa suma in totalitate pentru ca se mai pricepe o taxa de 12% din valoarea facturii emise spre mine pentru returnarea dispozitivelor catre fabricantul lor. Este legal sa se faca o astfel de procedura?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 18:13, 3 Februarie 2023
Buna ziua,
Pentru a fi analizata posibilitatea recuperarii sumelor platite de dvs., este necesar sa fie studiate toate documentele pe care le aveti in legatura cu speta: contract, factura, corespondenta, etc., daca si cum s-au prestat serviciile, etc.
Mergeti la un avocat si solicitati o consultatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neincasata ContSters424626 ContSters424626 In urma unei tranzactii am decis cu reprezentantul vanzatorului sa mi se storneze o suma de bani. Am primit o factura storno pe care scrie ca se vor returna ... (vezi toată discuția)
Compensarea facturilor LoredanaDamian LoredanaDamian Buna! Am un furnizor care ne-a facut o factura de avans, am achitat-o, iar apoi ne-a facut o alta factura cu storno si cu diferenta de platit. Firma doreste ... (vezi toată discuția)
Semnarea facturii cris2279 cris2279 Buna ziua, Am o intrebare legata de facturi: 1.)In momentul cand se semneaza o factura de primire, asta insemana ca esti de acord cu suma respectiva de pe ... (vezi toată discuția)