avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatia e urmatoarea. Mama mea nu are o relatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatia e urmatoarea. Mama mea nu are o relatie foarte ...

Servus,

Situatia e urmatoarea. Mama mea nu are o relatie foarte buna cu parintii ei. Acestia sunt batrani dar vicleni si rau-intentionati. Cu toate ca mama i-a ajutat periodic cu bani, ei vor sa vanda absolut tot ce au in posesie (inclusiv casa in care locuiesc?! - aici nu sunt sigur 100%, dar luam in calcul).



Intrebarea mea este urmatoarea: exista vreo lege care ar obliga-o pe mama sa ii intretina/ ingroape? Nu e singura, mai are frati/ surori. Se poate distanta legal de ei? Practic e dezmostenita si nici nu are o relatie cu parintii ei.



Am incercat sa caut o lege, dar nu am avut succes. Daca ma poate indruma cineva, ar fi perfect!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:29, 3 Februarie 2023
Parintii nu ni alegem noi dar asa cum, sunt exista o obligatie morala de a-i respecta si ajuta la nevoie. Totodata exista o obligatie legala corelativ dreptului de intretinere al parintilor prevazuta in Codul civil care obliga copii la sprijin material in situatia in care acestia nu se pot intretine singuri, reglemantata în Capitolul al III-lea, Titlul V Cod civil (art.513, art.516, art. 519, art.524, art.526 alin.2 și art.527 ale Noului Cod Civil
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Pensia cumulata e undeva peste 3000 de lei. Deci nu ar avea nevoie de sprijin material in conditiile actuale/ viitoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
3000 lei pentru doi batrani e o suma mare sau mica. insa parintii poti sa-si actioneze copiii in instanta pontru a-i obliga la intretinere. pe toti, fara discriminare. restul este morala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am tot cautat sa găsesc dacă exista o lege privind dezinteresul ... Dany6768 Dany6768 Am tot cautat sa găsesc dacă exista o lege privind dezinteresul unui copil fata de un părinte aflat în boala și nu am gasit. Ma poate ajuta cineva cu un ... (vezi toată discuția)
Copii care refuză să-și îngrijească mama ally m ally m Bună ziua, Aș vrea să știu dacă există o lege care să îi oblige pe copiii unei bătrâne (și moștenitori in acest caz) să aibă grijă de ea. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii din partea copiilor in franta m_1980 m_1980 Buna ziua M-am mutat impreuna cu copii mei in Franta de 10 ani. Ei au acum 18 si respectiv 26 de ani. Mama lor a decedat in 2004. Ii sustin pe amandoi ... (vezi toată discuția)