avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copii care refuză să-și îngrijească mama
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copii care refuză să-și îngrijească mama

Bună ziua,

Aș vrea să știu dacă există o lege care să îi oblige pe copiii unei bătrâne (și moștenitori in acest caz) să aibă grijă de ea. Bunica are demență și se află la un cămin pentru îngrijiri speciale.
Eu sunt nepoata ei și sunt singura care suportă toate cheltuielile financiare. (Până la venirea dosarului de handicap care întârzie groaznic)

Înțeleg că aș putea să devin tutorele legal al bunicii și să îi chem în instanță pe cei doi copii ai ei. Înainte să întreprind acești pași, as vrea sa știu dacă am toate pârghiile legale pentru un câștig în instanță.

Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2023
ally m, utilizator
Cel mai recent răspuns: ally m , utilizator 14:00, 12 Iunie 2023
Intretinerea parintelui aflat in stare de nevoie de catre copilul major, este o datorie morala si devine si obligatie legala atunci cand copilul major nu isi indeplineste de buna voie aceasta indatorire.
Sunt incidente Noul Cod Civil, art.513, art.516, art. 519, art.524, art.526 alin.2 și art.527 coroborat cu starea de nevoie a persoanei in suferinta si imposibilitate intretinere si mijloacele partilor in drept sa asigure intretinerea
Mulțumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am tot cautat sa găsesc dacă exista o lege privind dezinteresul ... Dany6768 Dany6768 Am tot cautat sa găsesc dacă exista o lege privind dezinteresul unui copil fata de un părinte aflat în boala și nu am gasit. Ma poate ajuta cineva cu un ... (vezi toată discuția)
situatia e urmatoarea. mama mea nu are o relatie foarte ... Valaraukar Valaraukar Servus, Situatia e urmatoarea. Mama mea nu are o relatie foarte buna cu parintii ei. Acestia sunt batrani dar vicleni si rau-intentionati. Cu toate ca mama ... (vezi toată discuția)
Obligatie contributie intretinere parinte Sisif10 Sisif10 Buna ziua, De la nastere păna am devenit adult am trait intr-o institutie de protectie a copilului,deoarece ... (vezi toată discuția)