avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am tot cautat sa găsesc dacă exista o lege privind ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am tot cautat sa găsesc dacă exista o lege privind dezinteresul ...

Am tot cautat sa găsesc dacă exista o lege privind dezinteresul unui copil fata de un părinte aflat în boala și nu am gasit. Ma poate ajuta cineva cu un răspuns. Ce cai legale exista pentru un copil care nu vrea sa participe la îngrijirea părintelui rămas în viata și imobilizat la pat. Sa spunem ca sunt 3 copii , 2 se ocupa de părinte in schimb al 3 -lea refuza orice implicare. . Ce se poate face împotriva lui , legal , în acest sens ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2024
Dany6768, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:39, 8 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In general, membrii familiilor isi acorda sprijin in virtutea unor principii morale,nu in virtutea obligatiei legale de intretinere, iar in situatiile in care, contrar acestor principii morale persoanele ce se incadreaza in categoriile limitativ prevazute de lege, nu ofera suport membrilor familiilor aflati in situatii vulnerabile, legea permite obligarea acestora la indeplinirea obligatiei de intretinere.
([ link extern ] /)

art.513, art.516, art. 519, art.524, art.526 alin.2 și art.527 Cod Civil,
Am cauta articole menționate și concret nu m am lămurit ce pot sa fac.
E clar că n-ați citit linkul de la comentariul de mai sus. Tocmai acolo ați fi găsit răspunsul la problema dumneavoastră, și ce aveți de făcut.
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii care refuză să-și îngrijească mama ally m ally m Bună ziua, Aș vrea să știu dacă există o lege care să îi oblige pe copiii unei bătrâne (și moștenitori in acest caz) să aibă grijă de ea. ... (vezi toată discuția)
situatia e urmatoarea. mama mea nu are o relatie foarte ... Valaraukar Valaraukar Servus, Situatia e urmatoarea. Mama mea nu are o relatie foarte buna cu parintii ei. Acestia sunt batrani dar vicleni si rau-intentionati. Cu toate ca mama ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii din partea copiilor in franta m_1980 m_1980 Buna ziua M-am mutat impreuna cu copii mei in Franta de 10 ani. Ei au acum 18 si respectiv 26 de ani. Mama lor a decedat in 2004. Ii sustin pe amandoi ... (vezi toată discuția)