avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz plata chirie pe motiv de lipsa de activitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz plata chirie pe motiv de lipsa de activitate economica

Bună ziua!
Am închiriat un spațiu comercial către o persoana juridică în urma cu 7 luni.
Contractul este pe perioada determinată, 14 luni, înregistrat la anaf.
Din anumite motive, în contract am scris ca poate pleca atunci când vrea, fără preaviz, dar trebuie sa predea spațiul imediat.
Luna trecuta, văzând ca nu plătește chiria, l-am contactat sa vad ce se întâmplă. M-a anunțat ca el se va muta în câteva zile, ca a uitat sa ma anunțe.
Peste încă o săptămână sun din nou, același răspuns. Acum când a trecut aproape o luna de chirie neplătita i-am pus în vedere ca nu mai e vorba de câteva zile, ca a trecut aproape o luna și trebuie sa plătească chiria.
El refuza ferm, spunând ca de mai bine de o luna nu mai desfășoară activitate economica acolo, iar motivul pentru care nu mi-a predat cheile a fost ca nu a terminat mutarea utilajelor.

Pot merge cu contractul direct la un executor? Sunt șanse ca el sa conteste și sa câștige motivând ca nu a mai desfășurat vreo activitate acolo?
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
coldone, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:15, 4 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Onorariul pt.executarea silita se recuperează de către executor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere persoana juridica Alexandra_imoplaza Alexandra_imoplaza Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu daca dupa noul cod civil, contractul de inchiriere incheiat sub semnatura privata (fara a fi prezentat la ANAF, deoarece ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere moni22 moni22 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce acte ar trebui sa mai fac, in afara de contractul de inchiriere, pentru a fi protejata in cazul cand chiriasi nu platesc. ... (vezi toată discuția)