avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă am luat în spațiu două persoane și vreau să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă am luat în spațiu două persoane și vreau să le reziliez ...

Dacă am luat în spațiu două persoane și vreau să le reziliez contractul, cum procedez?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:57, 4 Februarie 2023
Nu vă împiedică cu nimic rezilierea contractului de chiriaș cu luarea în spațiu.
La rezilierea contractului de chiriaș trebuie să respectați clauzele contractuale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2023
Dapix, utilizator
buna ziua,
Atenție, vorbim de lucruri diferite:
”luarea in spatiu” presupune stabilirea adresei in cartea de identitate; contractul încheiat cu acestea (probabil de închiriere, pt. ca nu menționați ce fel de contract ați încheiat!) se poate rezilia conform clauzelor din contract.
Dar, rezilierea contractului nu are legătură cu ”luarea ăn spațiu”. Încetarea contractului încheiat, nu obligă persoana respectivă sa-și schimbe cartea de identitate cu privire la adresa de domiciliu menționată în aceasta.

Valentina Bucă a scris:

Dacă am luat în spațiu două persoane și vreau să le reziliez contractul, cum procedez?

Da ,i-am luat în spațiu cu domiciliul pe buletin .
Eu sunt titular pe imobil și vreau să îi fac la fată act de moștenitor cu întreținere.
Pentru reziliere unilaterala contract de locatiune este necesar analiza responsabila a clauzelor constractual reciproc asumate
Sunt probleme distincte reziliere contract locatiune si vreau să îi fac la fată act de moștenitor cu întreținere.
Ambele probleme pot fi solutionate parcurgand procedura legal prevazuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere spatiu vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu trei probleme: 1. Sunt asociat la o societate comerciala si am inchiriat ACUM 1 AN pe firma un sediu cu contract de ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)
Achizitie spatiu comercial cu contract inchiriere ContSters268673 ContSters268673 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un spatiu comercial care este inchiriat unei societati comerciale, contract de inchiriere din 2005, neinscris in cartea ... (vezi toată discuția)