Buna ziua , am un Touareg 3.0 TDI si o remorca de 3500kg ( remorca de 2 masini ) vreau sa cumpar 2 masini si nu stiu daca imi trebuie tahograf licenta de transport ? Ambele acum sunt pe persoana fizica dar dupa data de 1 martie vreau sa le pun pe firma , trebuie sau nu cele mentionate ? am auzit tot felul de vorbe ca precum te opresc si iti cer asa ceva politistii din Germania sau Austria multumesc !
Revin cu un raspuns de la ARR precum si de la ISCTR azi 6 februarie 2023 , referitor la licenta , da , iti trebuie licenta de transport marfa in cont propriu daca transporti marfa personala din punctul A in punctul B , insa, OUG 27 face referire cica doar la AUTOUTILITARE N1 nu la AUTOTURISME , deci , trag conclusia ca totul se invarte in jurul AUTOUTILITARELOR nicidecum asupra AUTOTURISMELOR M1 , in concluzie , sunt LEGAL , iar cei ce te opresc in trafic atat in Romania Austria cat si in Germania si se leaga de tine desi tu ai tragatorul ca M1 , NU AU CADRU LEGAL pentru a te sanctiona !Daca ai N1 da , iti trebuie LICENTA DE TRANSPORT IN CONT PROPRIU SI COPIE CONFIRMA .