Buna ziua , va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema , Am o casa de vanzare si am delegat o agentie imobiliara sa se ocupe de vanzarea imobilului , eu find rezident in alta tara , agentia ma contactat ca a gasit un cumparator dispus sa ofere pretul cerut de mine , si daca ii dau acceptul sa inceapa procedurile legale de instrainare imobil . am convenit la o garantie de 2000 euro din valoarea de cumparare care a fost depusa de cumparator in agentie si am dat un termen in care sa fie perfectate actele , totul bine pana cand am fost sunat de agentul imobiliar ca cumparatorul sa razgandit pe motiv de vici ascunse --cum ca ar fi bantuita de fantome casa -- si solicita avansul dat inapoi , Eu am cumparat biletele de avion am platit transferul la aeroport si mi-am programat si concediul am avut si alte cheltuieli pentru a putea veni in tara la semnarea actelor . Cumparatotul ameninta agentia ca daca nu ii restituie avansul va da in judecata agentia pentru vici ascunse . Vas ruga sa imi dati o rezolvare legala la aceasta problema si daca cumparatorul ii indreptatit sa ceara avansul inapoi . Va multumesc .
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu știu care sunt viciile ascunse ale agenției, dar știu ca viciile ascunse ale apartamentului trebuie și dovedite.
"(2) Este ascuns acel viciu care, la data predării, nu putea fi descoperit, fără asistenţă de specialitate, de către un cumpărător prudent şi diligent."
Sunt curioasa cum o sa demonstreze cumpărătorul în instanță ca apartamentul e bântuit și care e asistenta de specialitate.
În plus, garanția pentru vicii ascunse funcționează la vânzare. Or, dvs nu i-ati vândut nimic și nici imobilul nu a fost predat.
Manuela Rășină
Administrator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
T Adrian a scris:
am convenit la o garantie de 2000 euro din valoarea de cumparare care a fost depusa de cumparator in agentie si am dat un termen in care sa fie perfectate actele ,
De ce garanție în agenție și nu un antecontract cu vânzătorul?