avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama in varsta de 85 de ani (in Canada din anul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama in varsta de 85 de ani (in Canada din anul ...

Mama: in varsta de 85 de ani (in Canada din anul 1982), fiul: in varsta de 65 de ani (in Iasi Romania). Intrebare: Este posibil ca un un Biriou Notarial din Romania sa emita un Contract de Donatie (Mama doneaza Fiului cateva terenuri agricole in Jud.Bacau) si documentul de Donatie sa fie expediat pentru semnatura mamei (. Nota; Vorbim aici de semnatura autentificata de catre Consulatul Roman din Toronto. De retinut ca nici mama nici fiul - din motive de sanatate - nu pot calatori fara insotitor. Ce alta alternativa este legala in Romania? Multumesc, Carmen Spatariu
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:28, 7 Februarie 2023
Mama va putea imputernici pe cineva din Romania pt a semna contractul de donatie un Romania in locul ei.
Pt împuternicire, merge la consulat

gi-jane2 a scris:
Pt împuternicire, merge la consulat

In alta postare ati spus (dvs, nu alt consultant) ca nu se pot face imputerniciri la consulate/ambasade.
Cu astfel de informatii sa ne mai bizuim pe acest site?
ati inteles gresit ce ati citit, eu nu cred ca am citit asa ceva scris de un consultant.
cititi si mesajul caruia i se adreseaza, poate e vb de alta speta. Ati citit dvs ca pt a imputernici in vederea unei donatii, nu se fac imputerniciri ?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
Am gasit acel mesaj si nu e scris in el ca nu se pot face procuri la consulat sau ca nu sunt recunoscute, ci scrie ca acea procura va fi verificata de notar in Romania .
Dvs vorbiti in acel mesaj de o procura fara termen, cand a fost data? Vreti sa o dati acum? E valabila 3 ani chiar daca nu puneti un termen.
V-am sters un mesaj in care scrieți si de surori...
Sa mearga fiul la notar in romania, sa scrie notarul exact cum/ce trebuie sa scrie pe procura si dvs mergeti si va imputerniciti una din surori sa doneze si cota dvs.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tatikoutsou tatikoutsou buna tuturor! am si eu nevoie de niste informatii, mentionez ca domiciliez in strainatate de 10 ani si nu cunosc multe. intrebarea mea e urmaroarea: mama a ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)