avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara: Sunt lider de sindicat,am un mandat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara: Sunt lider de sindicat,am un mandat înregistrat ...

Bună seara:Un lider de sindicat poate primi un preaviz în timpul exercitării mandatului?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
petrica6, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:23, 7 Februarie 2023
Pe toata durata exercitarii mandatului, reprezentantii alesi in organele de conducere ale sindicatelor nu pot fi concediati pentru motive ce tin de indeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariatii din unitate.( art 220 alin.2 Codul muncii)

Legea 367/2022
Articolul 10
(1) Sunt interzise modificarea și/sau desfacerea contractelor individuale de muncă sau a raportului de muncă ori de serviciu ale membrilor organizațiilor sindicale, orice excludere a acestora din procesul de angajare, transfer, retrogradare, lipsire de oportunități de formare, precum și orice alte acțiuni sau inacțiuni ce aduc prejudicii membrilor organizațiilor sindicale pentru motive care privesc apartenența la sindicat sau activitatea sindicală.
.....
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere presedinte de sindicat adriea2007 adriea2007 Un presedinte de sindicat la o societate este si angajat la aceeasi societate. Poate fi concediat? Cum il ptotejeaza legea dialogului social? (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva vs alesii din sindicat Ileana Costin Ileana Costin Referitor la concedierea colectiva : * Art.60 lit.g din Codul Muncii republicat, interzice concedierea salariatilor \"pe durata exercitarii unei [u]functii ... (vezi toată discuția)
Lider sindical cu probleme Mihai-Daniel Mihai-Daniel Am o speta delicata privind un lider sindical. In urma unor schimbari de structura, o reorganizare in cadrul unei societati cu capital integral de stat un ... (vezi toată discuția)