avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Suntem in proces de cumparare (pe persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Suntem in proces de cumparare (pe persoana fizica) ...

Buna ziua,
Suntem in proces de cumparare (pe persoana fizica) a unui apartament realizat de un dezvoltator, persoana juridica. Initial, Autorizatia de Contructie a fost emisa pe spatii pentru birouri (comerciale). Prin Promisiunea de vanzare, dezvoltatorul s-a obligat sa schimbe destinatia in locuinta. Acum, cand au iesit actele, in extrasul de CF pentru informare este mentionata schimbarea de destinatie in "locuita de serviciu" si nu "locuinta". Deasemenea, in Extras, apare notata Promisiunea de vanzare catre mine.
La perfectarea Contractului de Vanzare-Cumparare, este posibil si legal ca in contract sa scrie doar "locuinta"? In extrasul de CF emis apoi dupa ce devin proprietar, ce va scrie ? Trebuie sa mai fac eu un demers dupa finalizarea Contractului de V-C sa schimb destinatia din "locuinta de serviciu" in "locuinta", sau trebuia sa faca asta dezvoltatorul de la inceput?
In cazul in care devin proprietar de "locuinta de serviciu", are vreo implicatie juridica?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Madalinaradu , utilizator 16:25, 9 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când aud noțiunea de ”locuință de serviciu”, îmi vin în minte cuvintele ”întreprindere” și ”detașare”. Pe vremuri, foarte mulți primeau locuințe de serviciu. Cei care stăteau în acele locuințe nu erau proprietari. Părerea mea este că așa-zisul dezvoltator imobiliar trebuie să facă demersurile pentru ca în CF să apară scris ”locuință”.
Dacă pe dumneavoastră nu vă deranjează nu vad nici o problemă să locuiți în niște birouri.E alegerea dumneavoastră și fiecare cu gusturile lui,probabil e mai ieftin.Arata ca o locuinta sau mai mult a birou?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a indeparta situatii neplacute si demersuri la autoritati este de preferat ca de la bun inceput dezvoltatorul sa parcurga procedura de schimbare destinatie,astfel ca la perfectarea documentelor sa fie tranzactionat spatiu cu destinatia de locuinta
Multumesc pentru raspunsuri. Intre timp am mai intrebat la Evidenta populatiei (au zis ca se pot face acte de identitate), la furnizorii de utilitati (preturile vor fi de client casnic), cota de tva se pare ca este tot 5%, impozitul pe locuinta este normal, pentru persoane fizice. Am postat acest mesaj pentru a veni in sprijinul celor care cauta detalii in acest sens. Referitor la 'locuinta de serviciu', nu se poate schimba destinatia in 'locuinta' cel putin momentan, deoarece ar trebui extins PUG ul orasului.

Daca mai aveti idei pe unde ar mai trebui sa ne interesam pentru a avea o imagine si mai clara, va rugam sa ne mai sfatuiti. Mulumim anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie maranescu75 maranescu75 Buna,sunt proprietarul unei garsoniere transformate din bai comune in suprafata de 21.5 mp,mentionez ca suprafata este identica cu toate celelalte garsoniere ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare andreea998 andreea998 buna ziua. am si eu cateva intrebari despre acest act emis de un notar public. am facut acest contract , am dat un avans , iar diferenta se va plati in rate ... (vezi toată discuția)
Costuri schimbare destinatie din locuinta in spatiu comercial albaiuliaonline albaiuliaonline buna ziua,doresc sa construiesc un spatiu comercial 24 mp undeva la sat.in certificatul de urbanism pe langa avizele si acordurile cerute mi se mai cere si ... (vezi toată discuția)