avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune bilaterala de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune bilaterala de vanzare cumparare

buna ziua. am si eu cateva intrebari despre acest act emis de un notar public.
am facut acest contract , am dat un avans , iar diferenta se va plati in rate egale timp de 4 ani, fara dobanda, direct la proprietar fara dobanda.
sincer sa fiu am intrat " in joc" fara sa stiu despre ce e vorba ( credeam ca se va face vanzare - cumparare cu ipoteca sau ceva de genul ) - cred ca proprietarului ii mai trebuiesc cateva acte pentru a putea face vanzare cumparare cu ipoteca, cert este ca in contract scrie ca nu are certificatul fiscal.
mai sunt cateva garsoniere de vanzare in acel bloc, cu aceeasi problema .
trebuie sa fac ceva demersuri pentru intrare in legalitate cu aceasta proprietate?
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
andreea998, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:58, 4 Martie 2013
Daca ati semnat acea promisiune de vanzare cumparare trebuie sa aveti un termen , o data la care se va perfecta contractul de vanzare cumparare. Imobilul este intabulat?! S a notat acea promisiune la cartea funciara?!
nu are certificat de atestare fiscala si extras de carte funciara. promitentul vanzator , are obligatia de a rezolva aceste probleme pana la terminarea achitarii ratelor. multumesc
Situatia poate fi extrem de riscanta si neclara atat timp cat imobilul nici macar nu este intabulat in CF, care este situatia vanzatorului, posibil sa existe datorii, etc. V-ati asumat un mare risc.
Exista o prevedere care poate atrage Nulitatea contractului incheiat fara certificatul fiscal/cu debite la stat.Nulitatea nu poate fi inlaturata/acoperita

Au mai existat discutii pe astfel de teme astfel ca puteti sa cititi discutiile de pe acest forum

www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
ContSters82289, utilizator
Asa este. Nefiind intabulat imobilul promisiunea dvs nu poate fi notata. El poate sa mai vanda sau sa mai promita si altei persoane imobilul. Incercati pe cale amiabila sa rezolvati problema in genul sa faceti o tranzactie prin care partile sunt repuse in situatia anterioara incheierii promisiunii sau tot prin vointa partilor dupa tranzactie incheiati o alta promisiune in care dati un avans si restul banilor I'l dati la perfectarea actului de vanzare nu in rate ne avand nicio garantie.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vânzare-cumpărare garsonieră. cum procedez ca să mă asigur că nu rămân fără avans, sau că o vinde altcuiva? andreicristi andreicristi Buna ziua, doresc sa achizitionez o garsoniera, iar proprietarul doreste sa facem un antecontract de v-c si sa-i ofer o suma avans, toate acestea la notar. In ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare boltzman boltzman Buna Ziua ! Am incheiat un antecontract de vanzare cumparea pentru o garsoniera in valoare de 10000 euro . Am dat avans 3000 de euro . vanzatorul nu s-a ... (vezi toată discuția)