avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salutare , ce se intampla mai exact daca nu ma prezint ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salutare , ce se intampla mai exact daca nu ma prezint la ordin ...

Salutare , ce se intampla mai exact daca nu ma prezint la ordin de chemare pentru clarificarea situatiei militare ? La data respectiva ? Mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Leahu Petru , utilizator 16:52, 7 Februarie 2023
Potrivit Legii 446/2006, constituie contravenţie săvârşirea de către cetăţenii încorporabili şi de către rezervişti neprezentarea la data, ora şi locul prevăzute în ordinul de chemare, pentru clarificarea situaţiei militare sau pentru concentrare.

Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 80 alin. (1) şi (2) şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la art. 81 alin. (1) şi (2) din lege se fac de către persoanele împuternicite de Statul Major General, precum şi de comandantul centrului militar şi ofiţerii special desemnaţi de către acesta, numai pe raza teritorială de competenţă a centrului militar.
Neprezentarea la unitate pentru clarificarea situației militare se sancționează cu amendă, care din câte știu eu nu prea e mică. Pentru cauze bine justificate, puteți anunța unitatea militară să vă primească la o altă dată.
Vă mulțumesc mult!

editare : citare raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificarea situatiei militare cicudaf cicudaf Buna ziua, Doresc sa aflu si eu mai multe despre acest subiect. In cazul in care un cetatean al Romaniei refuza categoric sa se prezinte la centrul ... (vezi toată discuția)
Ordin de chemare a rezervistilor Alexx_00 Alexx_00 Buna seara ! Am fost soldat acum 15 ani ca fiecare barbat de varsta mea,si de cativa ani ,ma tot cheama de doua ori pe an la comisariat sa ma ia in evidenta ... (vezi toată discuția)
Zi libera pentru chemare clarificare situatie militara HR.ro HR.ro Buna ziua, in cazul unui angajat (rezervist) care prezinta angajatorului un ordin de chemare pentru clarificarea situatiei militare, se acorda zi libera de la ... (vezi toată discuția)