avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna seara, Am primit (persoana juridica) o citatie de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna seara, Am primit (persoana juridica) o citatie de chemare ...

Buna seara,

Am primit (persoana juridica) o citatie de chemare in judecata la Tribunal in calitate de parat, intr-un dosar in care reclamantul a citat si o alta parte in calitate de parat. Vreau sa invoc printr-o intampinare exceptia lipsei calitatii procesuale pasive , referindu-se la faptul ca reclamantul nu trebuia sa ne cheme in judecata intrucat nu avem nicio obligatie fata de acesta, ci doar cealalta parte care are o astfel de obligatie fata de pretentiile invocate de reclamant. Ce articol din Codul de procedura civila prevede exceptia lipsei calitatii procesuale pasive?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:35, 7 Februarie 2023
NCC
Art. 36

Calitatea procesuală

Calitatea procesuală rezultă din identitatea dintre părţi şi subiectele raportului juridic litigios, astfel cum acesta este dedus judecăţii. Existenţa sau inexistenţa drepturilor şi a obligaţiilor afirmate constituie o chestiune de fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii noisette noisette in cazul in care trebuie invocate niste exceptii intr-un dosar fond, ar trebui scrise inainte si depuse cu 5 zile in instanta inainte de termen sau se sustin ... (vezi toată discuția)
Informaţie GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu mai pe înţeles ce înseamnă : admite/ respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active/ pasive a reclamantului/ părâtului la o ... (vezi toată discuția)
Excepția lipsei calității procesuale pasive bcfbmv bcfbmv Bună ziua, dacă reclamantul a introdus acțiune în instanță și a chemat pârâta-societatea reprezentată de un administrator (ce nu mai este ... (vezi toată discuția)