Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de la tara pe parcursul vietii ei? Mai am si jumatate de apartament(n-am facut partaj), asta ce regim are?
Pacat ca domnul nu e interesat de subiect, era interesant sa fi zis daca are copii sau nu si cine vrea sa il mosteneasca, copiii nevestei nefiind oricum mostenitorii lui directi
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ba a zis.
A scris mai sus că are copii din căsătoria anterioară. Din aces motiv am folosit eu mai sus expresia a „n”-șpea căsătorie, expresie cam nepotrivită, dar foarte sugestivă în a sublinia că nu contează din a câta căsătorie sunt copiii pe care îi are un om. Important este să fie copiii lui. (concepuți, născuți, adoptați de persoana despre a cărei moștenire vorbim/cu filiația stabilită față de persoana în cauză). Căci numai copiii defunctului sunt moștenitori, nu și copiii altei persoane (cum ar fi copiii viitoarei soții a utilizatorului, fie ea luată cu sau fără ...act la primărie).
gi-jane2
Moderator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
O fi modificat sau nu vad, chiar nu gasesc. Vad ca are de facut partaj din casatoria anterioara.
Poate ca are daca zice ca vrea habitat pt actuala sotie, dar explicit ca are , nu gasesc
Edit.acum am vazut, eu cand scrolez nu imi apar toate paginile, ci primul mesaj si cateva din raspunsuri, aiurea. Abia jos se vad ca sunt mai mukye pagini si trebuie sa merg pe fiecare.
Căci numai copiii defunctului sunt moștenitori, nu și copiii altei persoane (cum ar fi copiii viitoarei soții a utilizatorului, fie ea luată cu sau fără ...act la primărie).
Sotia luata fara act la primarie (fara certificat de casatorie) ( adica in concubinaj) are aceleasi drepturi ca sotia luata cu act?
Sau ce voiati sa spuneti cu "luata cu sau fara act la primarie"?
Deci exista aceasta solutie cu testamentul (ca s-a vehiculat ideea ca nu exista solutie).
Bine, probabil cu rezerva stiuta ca si testamentele pot fi atacate.
Romascanu a scris:
Dacă vreți, puteți să faceți un testament prin care să lăsați copiilor dvs. nuda proprietate și soției dvs. uzufructul viager. Acest uzufruct, după cum îi sună și numele -"viager"- se va stinge la moartea titularului dreptului de uzufruct. Stingându-se prin moarte, nu va fi moștenit de copiii ei. La moartea ei, copiii dvs. vor deveni proprietari deplini asupra bunului pe care dvs. I-ați lăsat soției in uzufruct. Dacă ea moare prima, atunci testamentul dvs. devine caduc.
Mosteniri
treidecinci
Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Elena Adochitei
Sunt casatorita de 10 ani.Sotul meu a mai fost casatorit si are 2 copii majori carora le-a lasat mostenire prin notariat apartamentul in care locuim in ... (vezi toată discuția)