Buna ziua, in urma unui incident mama mea a ajuns la un spital de stat cu ruptura ligamente umar (disjunctie acromio-claviculara) . In urma diagnosticului a fost imobilizata in bandaj cu recomadarea de a se schimba la 7 zile, timp de 3 saptamani, operatia nefiind necesara. Dupa primele 7 zile am mers la Sanador pentru schimbarea bandajului iar dr ortoped a cerut o noua radiografie si operatie imediata. Date fiind doua recomandari complet diferite pentru acelasi diagnostic, am comparat radiografia din seara incidentului, efectuata la Elias, cu radiografia de la Sanador efectuata dupa scoaterea badajului, iar din a 2 a radiografie reiese ca ruptura se agravase si distanta dintre oase este vizibil mai mare dupa cele 7 zile in care bratul/umarul a fost imobilizat de personalul spitalului. Tind sa cred ca bandajul a fost pus gresit, pentru ca avea dureri mai mari decat in momentul incidentului. Ulterior mama s-a operat la privat. Este acesta un caz de malpraxis? Multumesc
Atat timp cat a doua radiografie a decelat si demonstrat o alta stare fata de prima radiografie automat se poate pune in discutie eventuala culpa a medicului care a apreciat eronat rezultatul radiografiei