avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate AFM pune beneficiarii finantarilor Casa Verde la mana ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

AFM pune beneficiarii finantarilor Casa Verde la mana instalatorilor. Este legal?

Ghidul de finantare AFM prevede ca este necesar acordul instalatorului cu care ai obtinut finantarea in cazul in care doresti sa lucrezi cu alt instalator. Intrebarea mea este daca acest lucru este LEGAL. Se da urmatoarea situatie:

Firma V. a depus dosarul de finantare la AFM in 2021 iar pt asta a primit un comision de 'analiza dosar' de 1,000 de lei, platiti la momentul respectiv.

In urma aprobarii dosarului, firma V. cere un pret dublu fata de cel cerut de alti instalatori. Ca beneficiar al finantarii, aduc in discutie aceasta problema, mi se raspunde ca in urma scaderii TVA imi vor face o oferta mai buna. Oferta lor 'mai buna' este tot cu 50% peste pretul concurentei. Cer acordul pt schimbarea instalatorului si mi se raspunde ca atata timp cat ei pot finaliza lucrarea, nu isi vor da acordul pt schimbare.

DECI eu, ca beneficiar de finantare si co-platitor, sunt obligata sa accept pretul arbitrar impus de instalator. Asta nu contravine cumva cu piata libera? Cum poate fi legal sa fiu OBLIGATA sa accept orice pret doreste instalatorul? Serios, chiar este legal???
Cel mai recent răspuns: ionila69 , utilizator 03:32, 23 Februarie 2023
Mai e si situatia in care din razbunare pot sa intinda pana la un an termenul de executie, dar deja fiind trecuta o luna de cand ai semnat cu AFM ai 11 luni ramase sa fie gata lucrarea. Daca vin ei dupa 11 luni, ai pierdut finantarea si esti bun de plata. plus ca oferta initiala se schimba prin diferente de putere, de perioada de garantie, de calitate, prin adaugare de clauze cum ca trebuie sa faci contract de service cu ei , platind o suma de... pentru intretinere... Practic te pot santaja in ultimul hal...

Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
ionila69, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari schimbare tevi gaze la bloc Heather Heather Buna ziua, In blocul in care locuiesc presedintele si administratorul impun tot felul de lucrari, fara a consulta proprietarii in prealabil-de pilda, ... (vezi toată discuția)
Afm fotovoltaice - avocati care preiau demersuri in instanta ... Cosmin Antohe Cosmin Antohe Exista profesionisti avocati care preiau demersuri in instanta cu privire la respingerea dosarelor AFM Fotovoltaice? (vezi toată discuția)
Ce devize si tipuri de contracte sunt neceare pentru montarea unei coloane de gaze la scarile blocului ? George Staicu George Staicu CE DEVIZE SI TIPURI DE CONTRACTE SUNT NECESARE PENTRU MONTAREA UNEI COLOANE DE GAZE LA SCARILE BLOCULUI ? Acum doua saptamani un proprietar din Asociatia ... (vezi toată discuția)