avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua! as dori sa stiu daca un ONG poate vinde ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua! as dori sa stiu daca un ONG poate vinde bunurile pe ...

buna ziua!
as dori sa stiu daca un ONG poate vinde bunurile pe care le are in proprietate (masina, imobil, etc.) si in ce conditii. Este aceeasi procedura ca vanzarea de catre persoane fizice? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:23, 9 Februarie 2023
Este aceeași procedura ca la societățile comerciale. Un imobil sau o mașină le vindeți cu factura și cu factura mergeți la notar pentru a încheia contract de vânzare cumpărare.
Apoi cu acest contract cumpărătorul merge pe la firmele de utilități pentru a-si schimba contractele pe noul proprietar. Și bineînțeles la primărie (direcția taxe și impozite).
La mașină, se merge pe la primărie (direcția taxe și impozite) și la politie pentru a fi înregistrat noul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere pfa eugenoros eugenoros Inchid un pfa. Spatiul cumparat si amortizat partial nu l-am putut vinde. Cum se inchide contabilitatea in cazul acesta ? (vezi toată discuția)
Asociație nonprofit care nu are activitate economică alinamirelavalcu@gmail.com alinamirelavalcu@gmail.com Bună ziua, o Asociație nonprofit care nu are activitate economică, poate vinde o mașină care nu mai este utilă în desfășurarea activității non ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita s.stefan s.stefan Buna ziua, Urmare a unui credit bancar neachitat, acum aproximativ un an, am fost executat silit prin oprirea lunara din salariu a unei anumite sume, bani ce ... (vezi toată discuția)