avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inchidere pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inchidere pfa

Inchid un pfa. Spatiul cumparat si amortizat partial nu l-am putut vinde. Cum se inchide contabilitatea in cazul acesta ?
Cel mai recent răspuns: eugenoros , utilizator 13:46, 21 Noiembrie 2019
Il vindeti catre dumneavoastra cu factura si chitanta si contract de vanzare cumparare prin notar, pe pfa. Apoi cu aceste acte mergeti la primarie sa-l transferati pe persoana fizica si la directia de impozite si taxe.
In acelasi timp, in baza chitantei, completati in registrul jurnal de incasari si plati valoarea tranzactiei. Abia dupa aceea completati declaratia unica de inchidere a pfa.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2019
george-neagu, moderator
Am citit undeva termenul de "bunuri ramase dupa incetarea definitiva a activitatii" si ma interesa procedura contabila aplicabila in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut achizitie spatiu activitate pfa eugenoros eugenoros La infiintarea PFa am cumparat spatiul necesar activitatii folosind bani personali, in contul pfa-ului nefind suficienti. Imprumutul a fost fara dobanda si nu ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pentru a radia un pfa? Valentin2019 Valentin2019 Tin sa mentionez ca PFA ul a fost înființat in data de 07.02.2018 si nu a fost înregistrat la ANAF , și pe PFA nu s-a făcut nici o tranzacție ... (vezi toată discuția)