avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Am mostenit un apartament de la o matusa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Am mostenit un apartament de la o matusa si doresc ...

Buna ziua !

Am mostenit un apartament de la o matusa si doresc sa-l vand.
Puteti sa-mi spuneti daca la notar este nevoie sa aduc si certificatul de casatorie ? Si daca da, de ce ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 17:08, 9 Februarie 2023
Da.
Pentru ca in contractul de vanzare, trebuie mentionata starea civila a partilor si pentru ca notarul are obligatia sa verifice la Registrul National Notarial de Evidenta a Regimurilor Matrimoniale, daca ati incheiat vreo conventie matrimoniala prin care sa fi transformat imobilul mostenit din bun propriu, in bun comun cu sotul.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2023
raluk0207, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil mostenit de la parinti ancris ancris Buna ziua Am mostenit apartamentul parintilor ,am succesiunea facuta si vreau sa vand apartamentul. La notariat mi s-a cerut certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare apartament David1985 David1985 Buna ziua, Am un apartament mostenit pe care vreau sa il vand. Este nevoie sa prezint certificatul de casatorie la notariat, sau aceasta cerinta este ... (vezi toată discuția)
Curiozitate , vânzare apartament proprietate (moștenit) , căsătorit, ... logicus logicus CURIOZITATE , vânzare apartament proprietate (moștenit) , căsătorit, conform art.340 CC bun propriu , de ce notariatul solicită certificatul de ... (vezi toată discuția)