avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte vanzare apartament

Buna ziua,

Am un apartament mostenit pe care vreau sa il vand.

Este nevoie sa prezint certificatul de casatorie la notariat, sau aceasta cerinta este doar pentru cumparator?

Mentionez ca apartamentul a fost mostenit inaintea casatoriei, asa ca nu prea inteleg de ce imi spun notarii sa aduc acest act.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 13 Iulie 2017
David1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:53, 14 Iulie 2017
Pentru ca este posibil ca, desi sa detineti un bun propriu, sa fi incheiat o conventie matrimoniala cu sotia, prin care sa "aduceti" acel bun la comunitatea legala. Adica din propriu sa-l fi transformat in comun. Si intr-o atare situatie ar trebui ca la vanzare sa fiti prezenti amandoi.
Vi se solicita certificatul de casatorie tocmai pentru a se face online aceasta verificare la Registrele Nationale Notariale. La documentiatie se va depune si rezultatul acestei verificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am mostenit un apartament de la o matusa si doresc ... eder eder Buna ziua ! Am mostenit un apartament de la o matusa si doresc sa-l vand. Puteti sa-mi spuneti daca la notar este nevoie sa aduc si certificatul de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare partajului succesoral voluntar roadx roadx Buna ziua, Zilele acestea s-a pus problema efectuarii partajului succesoral, pentru impartirea bunurilor ramase mostenire de la parinti. Fratele meu, a mers ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil mostenit de la parinti ancris ancris Buna ziua Am mostenit apartamentul parintilor ,am succesiunea facuta si vreau sa vand apartamentul. La notariat mi s-a cerut certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)