avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am accesat site-ul www.anaf.ro pentru declaratia unica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am accesat site-ul www.anaf.ro pentru declaratia unica

Buna Dimineata,

Am accesat site-ul www.anaf.ro pentru a descarca declaratia unica online si dupa ce am descarcat-o am vazut ca aceasta are numai 3 pagini ceea ce ma nedumereste deoarece modelele de declaratie unica vazute de mine pe alte site-uri au 11 pagini.
Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti cum pot accesa declaratia on line, completa, in vederea completarii de catre subsemnatul.
Va multumesc mult pentru indrumare.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: voicudamian , utilizator 06:40, 20 Februarie 2023
Descarcatiti-o asa. Odată cu completarea declarației unice, apar și celelalte pagini doar dacă e cazul. Adică în funcție de ce tipuri de venituri aveți, dacă completăti partea de venituri sau și partea de contributii la sănătate și pensie, dacă completați doar pentru închiderea anului 2022 sau și estimatul pentru 2023.
Deci dumneavoastră începeți s-o completați și o sa vedeți ca , dacă e strict cazul dumneavoastră, vor apărea poate mai multe pagini. Nu apar acolo pagini care sa fie completate doar cu zero sau cu nimic.
Multumesc pt.raspuns.
Daca nu va suparati, as mai avea o intrebare ref.la chelt.deductibile: Este corect si legal sa scad din venitul brut urmatoarele chelt.deductibile ? :
1,chelt.de administrare/intretinere spatiu de activitate (e vorba de 1 camera in care lucrez ca PFA in apartamentul compus din 2 camere al proprietarului ( adica eu), activitatea mea desfasurandu-se in baza unui contract de comodat incheiat de mine ca PF (proprietar) cu mine ca administrator PFA, contract pe care l-am inregistrat la vremea respectiva la ONRC in care se specifica ca "activitatea se desfasoara in 1 camera" astfel ca din venitul brut consider ca fiind deductibile (si deci scazute din venit) numai 50% din valoarea chelt.de intretinere (factura chelt.de intretinere lunara) si 50%din chltuielile cu energie (factura ENEL).
2.consumabile pt.imprimanta (cartus imprimanta si hartie de xerox)
3.comisioane bancare (de administrare cont si de ridicare de numerar)
Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.
Buna Dimineata,
As dori foarte mult ca unul din mediatori sa imi raspunda in 2-3 zile in legatura cu problema cheltuielilor deductibile ale PFA - vezi solicitarea mea din 14.02.
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuții sociale + impozit anual Oananm Oananm Buna ziua, Am un pfa domeniu de activitate comert cu amanuntul.trebuie sa depun decl.200 si nu stiu unde sa inadrez (Contributii sociale cas si cass + ... (vezi toată discuția)
Registrul de evidenta fiscala Adriana_Stoica Adriana_Stoica Sunt PFA-activitate cod CAEN 7112, contabilitate in partida simpla. Nu sunt platitoare de TVA, am incasari de la firme platitoare de TVA. Nu am facut achizitii ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)