avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot nu plateste pensia de întreținere de 6 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot nu plateste pensia de întreținere de 6 luni, nu ...

Fostul sot nu plateste pensia de întreținere de 6 luni, nu vede copilul, deoarece s-a imbolnavit cronic. Separat, refuza sa dea procura de iesire din tara. Este vreo varianta sa cer custodia unica?
Cel mai recent răspuns: alina.cr7 , utilizator 17:46, 14 Februarie 2023
Unde ati vazut ca il executa silit?
Apoi, "bolnav" nu e totuna cu " fara venituri"
daca esti bolnav, nu inseamna ca trebuie sa fii si rau. Ce bine face daca nu da acordul pt iesire din tara?
Si da, nu conteaza ce boala are!
alina.cr7 a scris:

suciu_diana a scris:

Are relevanta tipul bolii? Pot dpune doar ca nu mai este capabil sa se autosustina

Are. Daca nu se mai poate autosustine, ar trebui sa il ajutati, nu sa il executati silit si sa profitati de ocazie ca sa cautati sa obtineti autoritatea parinteasca exclusiva.

Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
Nu vreau sa il execut silit, vreau sa ajute la cresterea copilului. Dar cand vezi ca nu mai face niciun demers in aceasta directie, mai si pune piedici, te intrebi logic ce variante ai. Multumesc pentru sprijin si clarificari
Păi cum credeți că un bolnav mai poate să contribuie la îngrijirea copilului`?
Lucrează așa bolnav, sau are pensie de invaliditate`? Că daca are pensie 1125 lei, nu-i ajunge nici lui și nu poate ajuta copilul cu o sumă semnificativă.

suciu_diana a scris:

Nu vreau sa il execut silit, vreau sa ajute la cresterea copilului.

In întrebarea initiala doreati custodia exclusiva pe baza bolii acestuia, a imposibilitatii de plata a pensiei de intretinere si a refuzului pentru procura in strainatate, despre care nu ati spus pentru ce o doriti? vacanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)
Custodie totala Maldivevisfrumos Maldivevisfrumos Buna seara. Soțul meu a plecat de acasă pe data de 16 Noiembrie 2019 , iar pana in momentul de fata nu și- a căutat fata deloc ( i a trimis fetei de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord ... Andreea1816 Andreea1816 Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord sa îmi predea custodia ei,oare voi putea pleca cu fiica mea fara acordul lui? Mulțumesc (vezi toată discuția)