avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua pentru pensie de urmas ce varsta trebuie sa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua pentru pensie de urmas ce varsta trebuie sa am va multumesc ...

Buna ziua pentru pensie de urmas ce varsta trebuie sa am va multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:59, 13 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de anul si luna nasterii dvs. In alt post al dvs. spuneti ca aveti 56 ani . Daca v-ati nascut in 1966 , la 62 ani si 11 luni puteti solicita pensie de urmas . Daca v-ati nascut dupa ian 1967 - la 63 ani . Daca o boala va impiedeca sa mai munciti , si Comisia de verificare a capacitatii de munca ( care functioneaza pe langa Casa de Pensii ) va incadreaza intr-un grad de invaliditate , atunci puteti solicita pensie de urmas oricand de acum inainte . Cele de mai sus sunt in conformitate cu legislatia in vigoare astazi ( Legea pensiilor nr 263/2010 ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensie de urmas datr datr Buna seara, imi puteti spune daca mama are dreptul la pensie de urmas dupa decesul tatului meu, ea avand varsta de 56 ani si o vechime in munca de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila GeorgetaGeta GeorgetaGeta Sunt pensionata pe caz de boala cu diagnostic neo mamar,st.3 operat cu mastectomie totala si m-ar interesa daca as putea beneficia de pensie de boala fara ... (vezi toată discuția)