avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Am și eu o nelămurire.Recent după decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Am și eu o nelămurire.Recent după decesul mamei ...

Buna ziua!Am și eu o nelămurire.Recent după decesul mamei am intrat in posesia unei case care este la comun cu matusa mea(sora mamei) care este formată din P+2.Problema este ca noi(eu+matusa)avem parterul și etajul 1,iar la etajul 2 avem o alta famile coproprietar.Toate etajele au intrări separate.Recent am întocmit documentele pentru cadastru și carte funciară iar acum
Urmează sa facem lotizarea terenului între noi și ceilalți proprietari.Ideea este ca imobilul(stil bloc) va trece in lot comun dar respectând anumite cote.Dar celălalt proprietar susține ca exista o lege care ii permite ca 1,9m in jurul casei sa fie acces comun..Exista asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Dutaedi , utilizator 18:51, 13 Februarie 2023
Asta am înțeles;fiecare cu lotul lui plus încă un lot se va face pentru cale acces.Insa indiferent dacă am lotul meu exclusiv,celălalt proprietar ar avea drept sa “intre când vrea pe partea mea” ca cică de jur împrejurul construcției ,indiferent de loturi,ar fi 1,9 m care avem acces comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura de stingere a dreptului de trecere acordat unui lot care avea deschidere la drum public RusRIM RusRIM Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil P+5 edificat in anul 2016 pe un teren cu 2 deschideri stradale pe care se afla casa batraneasca a proprietarului care a ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren chitilei87 chitilei87 Detin un apartament intr-un bloc pe Sos. Chitilei, bloc putin mai atipic, compus din 2 scari, prima scara este P+5E si a doua este partial parter+6E, adica ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)