avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... La o pensie de 2057 lei mi s-a oprit impozit de 6 lei. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

La o pensie de 2057 lei mi s-a oprit impozit de 6 lei. Este corect ...

La o pensie de 2057 lei mi s-a oprit impozit de 6 lei. Este corect având în vedere ca noile prevederi spun ca nu trebuie la pensiile între 2000 și 3000 lei.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:02, 13 Februarie 2023
Daca pensia depaseste 2000 lei impozitarea pensiei se va face prin retinerea sumei din pensie ce a fost depasita. Impozitul pe pensie este de 10%.adica 57 lei x 10% ... 6 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt pensionar si in anul 2023 (ianuarie si februarie) ... scandurica scandurica Buna ziua, Sunt pensionar si in anul 2023 (ianuarie si februarie) am primit cuponul si banii cu impozit pe venit 10% retinut la ce depaseste 2000 lei desi ... (vezi toată discuția)
Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog, dacă am 3200 lei pensie,cum se va face impozitarea ... mymy10 mymy10 Bună ziua, va rog, dacă am 3200 lei pensie,cum se va face impozitarea de acum înainte,având în vedere că până la 3000 lei nu se impozitează. Mai ... (vezi toată discuția)