avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TV pentru servicii IT oferite prin PFA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TV pentru servicii IT oferite prin PFA

Este necesar ca un PFA in domeniul IT, ce ofera servicii unei firme platitoare de TVA(ex: din Europa) sa plateasca TVA?
Cel mai recent răspuns: CST1976 , utilizator 13:01, 13 Februarie 2023
ART. 317 - Înregistrarea în scopuri de TVA a altor persoane care efectuează achiziţii intracomunitare sau pentru servicii
(1) Are obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol:
b) persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România, neînregistrată şi care nu are obligaţia să se înregistreze conform art. 316 şi care nu este deja înregistrată conform lit. a), c) sau d) ori a alin. (2), dacă prestează servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislaţia altui stat membru al art. 307 alin. (2), înainte de prestarea serviciului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac ca sa prestezi servicii in strainatate? stefan0990 stefan0990 Buna ziua, urmeaza sa inchei un contract de prestari servicii cu o firma din UK (eu voi presta servicii: le voi realiza design-ul pentru o platforma) a carui ... (vezi toată discuția)
Avocat-inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari? madalinaoprea madalinaoprea Buna ziua, Stie cineva daca un cabinet de avocatura care este neplatitor de TVA si emite o factura unei firme din Europa trebuie sa se inregistreze in ... (vezi toată discuția)
Registrul op. intracomunitari Marius Mihai Marius Mihai Pentru PFA neplatitor de TVA , cu sediul in Romania, care efectueaza servicii de consultanta in beneficiul unei firme platitoare de TVA din Germania, este ... (vezi toată discuția)