avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare a doua locuinta?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare a doua locuinta?

Buna ziua, am in proprietate doua apartamente in bucuresti sector 4, unul este domiciliu iar al doilea este neinchiriat. Am primit impozit pe apartamentul neinchiriat dublu. Eu stiam ca pentru al doilea apartament se plateste o diferenta de 30%. Este corect sa se ceara 100%?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 18:32, 13 Februarie 2023
Buna ziua, potrivit art 252 Cf, Dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, care nu sunt închiriate unei alte persoane, impozitul pe clădiri se majorează după cum urmează: a) cu 15% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu; b) cu 50% pentru cea de-a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 75% pentru cea de-a treia clădire în afara celei de la adresa de domiciliu; d) cu 100% pentru cea de-a patra clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

(2) În cazul deţinerii a două sau mai multe clădiri în afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determină în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite lilianaG lilianaG o idee va rog despre taxa pentru a 2 a proprietate merci!! (vezi toată discuția)
Impozitul pe al doilea apartament flopozippo flopozippo Am inteles ca exista o impozitare diferentiata a locuintelor in funtie de numarul acestora pe care le ai in proprietate. Dar unde si cum se defineste a doua ... (vezi toată discuția)
Re.impozit majorat cf ordinii proprietatilor eugen1959 eugen1959 DETIN DOUA APARTAMENTE IN AFARA CELUI DE LA ADRESA DE DOMICILIU! AM INCHEIAT PT ELE CONTRACT DE COMODAT PRIN CARE CEDEZ DREPTUL DE FOLOSINTA, CU O ... (vezi toată discuția)