avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Avizare producatorilor de catre DSVSA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Avizare producatorilor de catre DSVSA

Bună ziua! Am o întrebare, dacă puteți să-mi dați un sfat? Organizăm târgul My Family Market, un târg cu producători locali, iar ni s-a dat un articol al legii, conform căreia este interzis participarea la târg, a producătorilor de legume-fructe, fiindcă nu au aviz DSVSA: ORDIN nr. 106 din 5 septembrie 2019, art. 42/l: "Târg, expoziție de produse alimentare - loc special amenajat, cu activitate temporară, prevăzut cu facilități și dotări corespunzătoare, necesare desfășurării activității de expunere și comercializare a produselor de origine animală și/sau non animală obținute în unități înregistrate/autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor direct către consumatorul final.. Dar conform HG nr. 348 din 18 martie 2004, art. 7, lit. b: „târguri: structuri de vânzare destinate comercializării legumelor, fructelor,,...”. Ce se poate face în acest caz? Producătorii de legume-fructe nu pot obține un aviz DSVSA, fiindcă nu prelucrează produsele.

Alte discuții în legătură

Avize pentru comercializare gemuri mcteo mcteo am atestat de producator (fructe, flori - lavanda, seminte), stie cineva ce avize imi trebuie pentru a putea comercializa siropuri, gemuri, uleiuri presate la ... (vezi toată discuția)
Autorizatii comercializare dulciuri ambalate dexi77 dexi77 Buna seara! Pentru comercializarea dulciurilor ambalate de producator, ca si activitate secundara intr-un magazin de artizanat, este necesara obtinerea ... (vezi toată discuția)
Ajutor MIHAELA IONELA PANAIT MIHAELA IONELA PANAIT Buna ziua, Am si eu o intrebare sunt persoana fizica autorizata si vreau s-a comercializez fructe si legume, dar la Registru Comertului pe langa cererea de ... (vezi toată discuția)