Buna ziua,speta mea este un pic mai complicata,asadar,bunicii imi vand un imobil ,in care este stipulat un drept de abitatie pentru o camera,in favoarea fiicei lor,bunica in urma cu 4 ani da o declaratie la notar,in care specifica ca nu mai este de acord sa se mentina accel drept de abitatie,pentru accea camera,in prezent bunicii nu mai traiesc,as dorii sa stiu daca exista vreun cadru legal in instanta sau la notariat,tiinind cont de accea declaratie notariala a bunicii ,sa modific accest contract astfel incat sa nu mai existe accea clauza de abitatie,specific ca cu persoana in cauza nu se poate ajunge la nici o intelegere.va multumesc pentru orice sfat
Contractul inițial nu se mai modifica. Asa rămâne.
Pentru stingerea dreptului de abitatie și radierea din Cartea funciara, este necesara declarația beneficiarului acestui drept. Adică a fiicei bunicilor.
Bunicii nu ar fi putut sa stingă abitatia.
Aduce stricaciuni imibilului? Puteti încerca o actiune in instanta. Sansele sunt f mici, insa
(1)
Uzufructul poate înceta la cererea nudului proprietar atunci când uzufructuarul abuzează de folosinţa bunului, aduce stricăciuni acestuia ori îl lasă să se degradeze.
Abitatie viagera
paula38
Buna ziua ,problema este urmatoarea ,bunicii cumpara o casa ,in contractul de V-C ,se specifica faptul ca numita,,,x,isi rezerva dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)